top of page

Heldagsfotografering i Hønefoss

Lurer du på om du skal ha heldags- eller halvdagsfotografering, eller kun vielse og photoshoot? Her vil jeg ramse opp noen av fordelene med å ha med fotografen hele dagen. 

Hva er heldagsfotografering?

Heldagsfotografering er blitt et stadig mer populært valg når man ønsker å bestille fotograf til den store dagen, det er tross alt en stor livshendelse, og det er ikke foruten grunn til at man ønsker å dokumentere hendelser, stemning og og gode minner fra denne dagen.

Hva går heldagsfotografering ut på?

Når du bestiller heldagsfotografering hos meg betyr det at jeg er med dere gjennom hele dagen, i 12 timer, fra morgen til kveld. Det er derfor vi kaller det heldagsfotografering, rett og slett fordi fotograferingen varer nettopp hele dagen.

Hva er fordelene med heldagsfotografering?

Ikke bare vil jeg kunne være med på dokumentere god stemning, latter, gledestårer og mye kjærlighet, dere får også mulighet til å ta de bildene mange andre går glipp av. Da snakker jeg særlig om bilder tatt under «golden hour», når lyset som regel er mye finere enn lyset midt på dagen.

I tillegg til dette er det selvfølgelig noen opplagte fordeler:

  • Du slipper å la en slektning eller venn få ansvaret for dokumenteringen. Husk at dette er en stor og viktig jobb, slik at gjestene kan kose seg og slappe av på selve bryllupsdagen i stedet for å være på alerten.

  • Du får mange gode minner fra en dag da du føler alt har gått fort. I tillegg får kanskje fotografen med seg et øyeblikk dere ellers aldri ville ha fått med dere selv.

  • Book din favorittfotograf hvor du skal ha bryllupet, så slipper du å beregne mer tid til å fotografere eksempelvi i et studio.

  • Du får møte fotografen og blitt litt mer kjent før den store dagen. Dette gir også spillerom for planlegging, ønsker og hvordan dere ser for dere at dagen blir.

 

 

Ta kontakt
2019.08.03-Espen-Frida-Klekken-hotel-små-37.jpg

Hvordan ser dagen ut for en fotograf?

Normalt dekker en heldagsfotograf de viktigste hendelsene i løpet av dagen. Nedenfor har jeg oppsummert de vanligste hendelsene i en form for kjøreplan. 

Forberedelse

Normalt starter dagen med forberedelse hva gjelder forventinger, pynting, håroppsats og påkledning, ofte hos frisør men også gjerne hjemme hos deg. 

Vielse

Når forberedelsen er ferdig reiser jeg til vielsestedet for å dokumentere en nervæs brud, brudens far opp midtgangen, ekteskapsinngåelse og kyss.

Photoshoot

Fra min side er det ikke noe særlig påvirkning hva gjelder regi før photoshooten, ved behov. Litt humor og latter sørger gjerne for flotte bilder.

Bryllupsmiddagen

Under bryllupsmiddagen dokumenterer jeg alle taler, små som store, og alle reaksjoner tilknyttet disse. Her dukker det ofte opp latter, tårer, overraskelser – ikke minst god mat og drikke.

Bilder under «den gyldne timen»

Som nevnt, er det mest fantastiske lyset ofte i den korte tiden rett før solen går ned. Dersom du har valgt heldagsfotografering anbefaler jeg at du setter av 15 minutter av kvelden til å ta noen flotte bilder man ellers ikke ville ha fått dersom dere ikke valgte heldags.

Kakeskjæring

Når middagen er ferdig settes det ofte av en liten pause slik at gjestene kan strekke på beina før kaken blir satt frem. Her vil jeg dokumentere at kaken kuttes og spises, og andre morsomheter tilknyttet kakeskjæringen.

Brudevals

Etter kakeskjæringen settes det ofte av litt tid til en brudevals, enten det er innøvd eller på sparket.

Hva koster heldagsfotografering?

bottom of page